Cel geëist tegen motorclubleden na Van der Valk-gevecht

Gepubliceerd op 12 juli 2016 om 15:19

Tegen twee leden van de motorclub Hells Angels is vandaag negen maanden celstraf geëist voor verboden wapenbezit.

Naamloos-2056-13.png

De twee mannen, een 37-jarige man uit Gouda en een 43-jarige Amsterdammer werden afgelopen april opgepakt tijdens een massale knokpartij tussen leden van de Hells Angels en van de rivaliserende motorclub Mongols bij een Van der Valkhotel in Rotterdam.

Leden van rivaliserende motorbendes gingen elkaar in april te lijf in het hotel: gasten waren getuige van schotenwisselingen en vechtpartijen. Een anti-terreureenheid van de politie greep in: er werden ruim twintig aanhoudingen verricht.

,,Het moet een angstige situatie zijn geweest", aldus de officier van justitie. ,,Er is geschoten en met messen en met pistolen gezwaaid. Veel mensen die rustig in het hotel aan het eten waren of er een bespreking hadden, waren getuige hiervan."

Justitie kan de betrokkenheid bij de vechtpartij van de mannen uit Gouda en Amsterdam niet bewijzen. Daarom hoeven ze zich daarvoor niet te verantwoorden bij de Rotterdamse rechtbank. De wapens werden bij huiszoekingen in de slaapkamer van de ene en het bedrijf van de andere verdachte gevonden. De verdachten mogen van de rechtbank op vrije voeten blijven tot de uitspraak.

Poging zware mishandeling
Later vandaag staan nog drie mannen, afkomstig uit Ridderkerk, Delft en Rotterdam, terecht die zijn opgepakt bij de vechtpartij. Zij moeten zich wel verantwoorden voor poging tot zware mishandeling bij het hotel. Daarnaast worden ze verdacht van het mishandelen van de eigenaar van een tattooshop in Rotterdam-West.

Het onderzoek naar de vechtpartij loopt momenteel nog. De kans is dus groot dat de komende tijd nog meer betrokkenen zich bij de rechtbank moeten melden. De uitspraak is op 26 juli.

Door Redactie AD Foto: Media TV

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.