Tot 14 jaar veroordeelde in 'klikomoordzaak' alsnog vast

Gepubliceerd op 12 juli 2016 om 15:56

De politie heeft in juni de 27-jarige Abdelila E. aangehouden, omdat hij nog 14 jaar celstraf moet uitzitten voor betrokkenheid bij de moord op Dagoberto Gil Rodrigues (58) uit Capelle aan den IJssel.

Naamloos-2056-22.png

E. was eind mei een van de vier verdachten die terechtstonden voor de moord op de Colombiaan die in 2014 in een vuilcontainer in de Nieuwe Waterweg werd gevonden. Hij was al enige tijd op vrije voeten.

E. werd in juni aangehouden bij een controle van een auto, meldt de politie. De man gaf zijn rijbewijs af, maar ging er vervolgens vandoor. De politie raakte hem kwijt maar trof hem even verderop aan in de buurt van zijn inmiddels kapot gereden auto.

E. verscheen tijdens de behandeling van de zaak niet in de rechtbank. ,,Mijn cliënt is niet aanwezig omdat hij er niets mee te maken heeft,'' legde advocaat Inez Weski zijn absentie destijds uit.

Hoofdverdachte

Loretto B. (40) was de hoofdverdachte in de zaak. Hij werd veroordeeld tot 16 jaar celstraf. Tamara G. (39), Ravin B. (27) en Abdelila E. kregen te horen dat ze respectievelijk 13, 2 en 14 jaar de cel indraaien. Alle verdachten zijn in beroep gegaan tegen hun straf. Het is nog niet bekend wanneer hun zaak door het gerechtshof in Den Haag wordt behandeld.

Dagoberto Gil Rodrigues werd na een mislukte ripdeal naar de woning van B.'s toenmalige vriendin Tamara G. (39) gelokt en daar vermoord. Daarna werd zijn lijk in een kliko in beton gegoten en gedumpt.

Door Redactie AD Foto: Privéfoto Dagoberto Gil Rodrigues

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.