L. wurgde vriendin en haar dochter: 'Er knapte iets bij mij'

Gepubliceerd op 13 juli 2016 om 14:52

Alex L. staat terecht voor de moord op zijn vriendin Manon Pieters en haar 15-jarige dochter Fleur.

Naamloos1-145.png

Op die fatale dag in december was hij zijn schoenen aan het aantrekken toen hij werd tegengehouden door zijn vriendin. "Toen knapte er iets bij mij", zei hij voor de rechtbank.

De 37-jarige L. zei dat Pieters (41) de deur op slot draaide en zei dat hij niet wegkwam. Ze zou hebben gedreigd om op Facebook uit de doeken te doen dat L. stiekem haar dochter had gefilmd. Terwijl L. de sleutels probeerde af te pakken van zijn vriendin, sloegen bij hem de stoppen door, zei hij.
'Knijp maar'

De verdachte kneep Pieters' keel dicht. Ze snakte naar adem, maar bleef weigeren de sleutels te geven. Volgens L. zei ze 'ja, knijp maar'. Daarna verwurgde L. Pieters met een touw.

Toen zijn stiefdochter haar moeder even later dood zag liggen, vluchtte ze naar zolder. L. schakelde het wifi-signaal uit en rende haar achterna. Op zolder bond L. het meisje vast en verkrachtte haar. Daarna wurgde hij haar ook. "Ik wilde haar niet doodmaken", zei hij tegen de rechtbank. "Maar ik moest wel." De lichamen verstopte hij in de kruipruimte. Pas twee dagen later werden ze gevonden.

Vaak ruzie

Uit het verhaal van de verdachte blijkt dat er een lange aanloop was naar het fatale weekeinde. Hij maakte veel ruzie met Pieters. Zij ergerde zich aan zijn drugsgebruik, hij vond het vervelend dat zij dronk. Het stel zat bovendien diep in de schulden. Ook was er ruzie over het begluren en filmen van Fleur. "Al die stress, ik trok het niet meer", zei L.

L. staat terecht voor de moord op zijn vriendin en stiefdochter, de verkrachting van Fleur, het wegmaken van de lichamen en het bezit van kinderporno. Later vandaag komt het OM met een strafeis.

By Editorial RTL News: Photo:ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.