Obesitas kan levensduur tien jaar verkorten

Gepubliceerd op 14 juli 2016 om 15:32

Obesitas kan de levensverwachting met tien jaar verkorten. Dat blijkt uit een grootschalig onderzoek gepubliceerd in The Lancet Medical Journal.

Naamloos1-183-6.png

Overgewicht verlaagt de levensduur met minimaal een jaar, maar dit kan oplopen als het om een ernstige vorm van obesitas gaat.

Het risico op een vroege dood is bij zwaarlijvige mannen drie keer zo groot als bij vrouwen met overgewicht. Wetenschappers waarschuwen voor een snelle verspreiding van obesitas. In Noord Amerika zijn de sterfgevallen door overgewicht het hoogst. In de toekomst zullen die cijfers de norm worden voor de rest van de wereld.

GROOTSTE ONDERZOEK OOIT
Het dataonderzoek naar overgewicht en sterfte is de grootste ooit uitgevoerd. Er zijn gegevens verzameld van bijna vier miljoen volwassenen, afkomstig uit vier verschillende continenten. Er waren geen rokers onder deze groep om zo een vroegtijdige dood door roken uit te sluiten.

1,9 MILJARD MENSEN TE ZWAAR
Volgens wereldgezondheidsorganisatie WHO waren er in 2013 42 miljoen basisschoolkinderen met overgewicht. In 2014 waren ruim 1,9 miljard volwassen te zwaar. Wereldwijd overlijden er meer mensen aan obesitas dan aan ondergewicht.

Door Redactie Metro: Foto: Colourbox

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.