Politie wimpelt noodoproep 82-jarige Haarlemse af

Gepubliceerd op 14 juli 2016 om 16:04

De 82-jarige mevrouw Sweijen uit Haarlem had het zelf gelezen in een folder van de politie: bel bij onraad direct 112. Toen ze dat deed, kwam er echter niemand.

Politie wimpelt noodoproep 82-jarige Haarlemse af

Afgelopen zaterdagnacht stond er ineens een vreemde man voor de deur van de bejaarde vrouw. Die werd behoorlijk bang, omdat de man maar bleef aanbellen.

Ze sloot zichzelf op in de badkamer en belde direct 112. Tot haar verbazing werd ze afgewimpeld, mevrouw moest het 0900-nummer bellen dat speciaal is voor gevallen die geen spoed hebben.

Toen de doodsbange vrouw dit echter deed, kreeg ze wederom nul op het rekest. Er zou geen politie komen, mevrouw moest maar proberen te kalmeren, zo luidde het advies.

NIET SERIEUS GENOMEN

Uiteindelijk is de vreemde man weg gegaan, maar de dochter van mevrouw Sweijen is woedend over het voorval. „De afgelopen jaren zijn er een aantal pogingen tot inbraak bij haar gedaan”, schrijft Anne-Mieke Timmer-Sweijen op Facebook. „Deur geforceerd met koevoet, raam ingeslagen, etcetera”. Ze kan het dan ook niet geloven dat de politie het telefoontje van haar moeder niet serieus nam, zelfs nadat ze zelf met het bureau belde.

„Vandaag heb ik gebeld met de politie en die adviseren om mijn moeder niet meer zelfstandig te laten wonen omdat de druk voor de mantelzorgers te hoog gaat worden”, gaat Timmer-Sweijen verder, die verbijsterd is over de reactie van de agenten. „Mijn moeder heeft helemaal geen mantelzorg nodig als criminelen haar niet steeds lastigvallen!”

OOGJE IN HET ZEIL

Inmiddels is het bericht van Timmer-Sweijen al behoorlijk wat gelezen en gedeeld. Veel mensen in de buurt hebben aangeboden een oogje in het zeil te houden en in te grijpen als de 82-jarige mevrouw Sweijen weer eens bezoek krijgt van een inbreker. „Ik heb een heel stapeltje telefoonnummers die ik kan bellen, dus ik hoef niet bang te zijn”, vertelt een opgeluchte mevrouw Sweijen aan Hart van Nederland. De politie onderzoekt het voorval.”

Door Redactie Metro: Foto: ANP/ Metro

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.