'Aanslag in Nice, mogelijk tientallen doden'

Gepubliceerd op 15 juli 2016 om 00:01

Een voertuig is donderdagavond op de drukke Promenade des Anglais in Nice ingereden op een menigte.

Daarbij zouden tientallen mensen gewond zijn geraakt. De burgemeester van de stad meldt dat er ’meerdere doden’ zijn gevallen, persbureau Reuters meldt 30 doden. De autoriteiten vragen aan de bevolking om thuis te blijven.

Anderen vluchtten in paniek van de onheilsplek. De angst voor een terroristische aanslag is groot en werd gevoed door niet-bevestigde meldingen van schoten. Op 14 juli wordt in Frankrijk ook vaak vuurwerk afgestoken. Op de boulevard in Nice was een vuurwerkshow net afgelopen.

Een Nederlandse ooggetuige meldt volgens de NOS dat een man op de menigte heeft geschoten. Een andere Nederlandse ooggetuige zegt dat hij "heel veel" lichamen zag liggen.

De lokale krant NiceMatin toont een foto waarop de truck is te zien. Politieagenten houden de wagen onder schot. France24 meldt dat er een schietpartij zou hebben plaatsgehad tussen de politie en mensen in de vrachtwagen. Op twitter circuleert een foto waarop te zien is dat de voorruit van de vrachtwagen is doorzeefd met kogels. De chauffeur van de truck is volgens diverse Franse tv-stations doodgeschoten. Anti-terreureenheden grendelen het gebied momenteel af.

Door redactie Telegraaf: Foto: REUTERS

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.