’Dat verschrikkelijke geluid’

Gepubliceerd op 15 juli 2016 om 12:20

NICE - Normaal mag de dochter van Isabelle Lapadu niet op straat lopen. Te gevaarlijk. Maar gisteren na het vuurwerk voor Frankrijks nationale feestdag, kon het. De Promenade des Anglais in Nice was helemaal afgezet voor auto’s.

nice-1low-3.jpg,,We hadden nog geen honderd meter gelopen, of we zagen een witte vrachtwagen aan komen rijden”, zegt Lapadu. ,,Mensen renden weg, maar de truck reed op meerdere mensen in. Ik hoorde geen gegil, alleen maar het verschrikkelijke geluid van mensen die werden geraakt: ‘plop, plop, plop.’ Wij hebben geen schoten gehoord.”

Het gezin rende weg richting een museum met een tuin. ,,We zijn met z’n vieren bij elkaar gebleven, maar we wisten niet wat we moesten doen. We konden er via de achteruitgang niet uit, dus keerden weer om. Toen hoorden we mensen roepen dat er brand was. Uiteindelijk mochten we in een appartementengebouw schuilen bij mensen.”

De paniek was indrukwekkend, vertelt de Nederlandse. ,,Wij hebben gelukkig geen slachtoffers gezien.”

Eerder die week bekeek Lapadu met haar dochter nog een affiche in een parkeergarage: ‘wat te doen bij een terreuraanslag?’. ,,Dat kennen we niet in Nederland. We maakten er een grapje over en lazen wat we moesten doen in zo’n geval, niet wetend dat we het zo snel nodig zouden hebben.”

Zoekactie
Op Twitter begon vannacht een massale zoektocht naar zoekgeraakte mensen. Ouders, kinderen, vrienden en familieleden plaatste foto’s van geliefden die naar het vuurwerk waren gaan kijken, en daarna niet meer bereikbaar waren. Het geduld van degenen die de hartverscheurende oproepjes online zetten, wordt waarschijnlijk zwaar op de proef gesteld: rond half drie vannacht was de Zuid-Franse kustplaats nog altijd in rep en roer.

Door redactie Telegraaf: Foto:REUTERS

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.