Wereldleiders veroordelen aanslag Nice

Gepubliceerd op 15 juli 2016 om 12:16

WASHINGTON - Wereldleiders veroordelen de aanslag in Nice met harde bewoordingen. President Obama sprak van een ,,afschuwelijke terroristische aanval'' en veroordeelt de aanslag ,,in de meest krachtige bewoordingen''.

nice-1low-1.jpgDe president bood Frankrijk direct hulp aan bij het onderzoek.

De kersverse Britse premier Theresa May reageerde ook geschokt. ,,Onze gedachten zijn bij allen die door deze vreselijke gebeurtenis zijn getroffen, op wat een nationaal feest had moeten zijn.''

Het Verenigd Koninkrijk heeft volgens verschillende media direct het reisadvies aangepast voor Frankrijk. Daarnaast heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken Britse burgers in Nice op het hart gedrukt de aanwijzingen van de Franse autoriteiten op te volgen.

De president van de Europese Unie Donald Tusk reageerde: ,,Europa staat verenigd achter het Franse volk en de regering in de strijd tegen geweld en haat.''

Tusk bevindt zich net als premier Rutte in Mongolië voor een top tussen Europa en Azië.

Op de nationale feestdag van Frankrijk reed donderdagavond een vrachtwagenbestuurder doelbewust op een menigte in. Zeker tachtig mensen vonden daarbij de dood. Ook zijn er honderd gewonden, van wie er zeker veertig in kritieke toestand in het ziekenhuis liggen.

Door redactie Telegraaf: Foto: AFP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.