'Dader aanslag Nice was soldaat van IS'

Gepubliceerd op 16 juli 2016 om 15:04

Islamitische Staat beweert verantwoordelijk te zijn voor de aanslag in Nice, waarbij 84 mensen om het leven zijn gekomen. Dit stelt persbureau Amaq news agency.

Naamloos1-183-61low-1.png,,De persoon die de aanslag heeft gepleegd was een soldaat van Islamitische Staat'', zo heeft de organisatie laten weten. De aanslagpleger was de 31-jarige Fransman van Tunesische afkomst Mohamed Lahouaiej Bouhlel. Zijn naam wordt niet genoemd in de verklaring van IS.

Volgens persbureau Reuters is nog onduidelijk wat zijn functie binnen IS precies is. De echtheid van de verklaring kon niet uit onafhankelijke bronnen worden bevestigd.

De Franse autoriteiten onderzoeken de claim. Tot dusver zijn er geen bewijzen gevonden dat de aanslagpleger banden had met islamisten. Hij stond ook niet bekend om radicalisme.

Familieleden van Bouhiel plaatsten eerder ook vraagtekens bij het feit dat hij een jihadist zou zijn. ,,Hij ging nooit naar de moskee, sloeg zijn vrouw, dronk alcohol, gebruikte drugs en was gek op voor moslims ten strengste verboden varkensvlees'', vertelt de neef van zijn ex-echtgenote aan de Britse media.

Vandaag heeft de Franse politie drie mensen gearresteerd in verband met de aanslag. Autoriteiten willen weten of de 31-jarige Tunesische bestuurder alleen handelde of hulp heeft gekregen. Ook willen ze weten of hij aanhanger was van de radicale islam. De aanhoudingen zijn op twee locaties in Nice gedaan.

Door Redactie AD Foto: ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.