'Hoop iets te horen van vrouw die weeën kreeg'

Gepubliceerd op 17 juli 2016 om 10:21

Een jonge Franse vrouw kreeg donderdag te midden van alle paniek en stress na de aanslag in Nice spontaan weeën. Juist op het moment dat ze zich schuilhield in een restaurant aan de promenade in de Zuid-Franse kustplaats. Restauranteigenaar Robert hielp haar samen met anderen zo goed als het kon. 'Ik zou graag van iemand horen hoe het met haar gaat'.

Restaurant Ruhl Plage in Nice

De hoogzwangere vrouw nam met honderden andere mensen vlak na de bloederige aanslag haar toevlucht tot het strandrestaurant Ruhl Plage in Nice. Ze was samen met haar man en kinderen voor de aanstormende vrachtwagen op de vlucht geslagen. Onder invloed van angst en vrees begonnen in de eetgelegenheid spontaan de weeën. Medewerkers van het restaurant brachten haar naar de keuken, waar provisorisch een bed voor haar werd gemaakt.

De hele situatie was volgens Robert, de eigenaar van het restaurant, 'zeer hectisch' omdat overal in de zaak gevluchte mensen stonden en lagen, tot onder de koelkasten aan toe. In totaal stroomden er volgens Le Figaro maar liefst 1500 mensen de horecagelegenheid binnen.

Zuurstof
Tegen verslaggeefster Karolien Koolhof zegt Robert: ,,We hebben haar in de keuken gelegd, omdat daar airconditioning was. De badmeester ontfermde zich over haar. Hij diende haar zuurstof toe zodat ze zich beter zou voelen. Een andere klant, die arts was, nam het daarna van hem over."

Robert en zijn medewerkers hadden gezien dat er een aanslag werd gepleegd. ,,Maar we hadden niet door dat er 80 tot 90 doden vielen." Toen de situatie op en rond de promenade tot rust kwam, werden de hulpdiensten gebeld. De brandweer vervoerde de vrouw uiteindelijk naar het ziekenhuis. ,,Ze is niet bij ons bevallen", reageert Robert onder meer op het nieuws dat Le Figaro eerder verkondigde.

'Niets meer gehoord'
Hij hoopt dat het goed gaat met de vrouw. En dat ze bevallen is van een gezond kind. ,,We hebben niets meer van haar gehoord. Ik zou graag van een familielid van de vrouw horen hoe het met haar gaat, maar goed. We kennen haar niet. Ik weet alleen dat ze Tunesische was. We hebben gedaan wat we konden en dat was het."

Met hemzelf gaat het 'over het algemeen goed', zegt Robert die vandaag zijn restaurant weer opende. ,, Wel voel ik een zekere haat. Ik vergeef dit niet."

Door Redactie AD 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.