Turkse rechters beschuldigen Erdogan

Gepubliceerd op 17 juli 2016 om 11:29

Mustafa Karadag, de voorzitter van de Turkse vereniging van rechters (Yargiçlar), heeft de autoriteiten er zaterdag van beschuldigd de mislukte staatsgreep te gebruiken om critici binnen de gerechtelijke macht uit te schakelen. Dat melden verscheidene media in het land.

Naamloos1-183-55low3-21.png

Er zijn volgens Karadag niet alleen mensen opgepakt die vermoedelijk achter de coup stonden, maar ook tegenstanders van president Recep Tayyip Erdogan die niets met de poging de regering ten val te brengen van doen hebben.

ARRESTATIES

Behalve een kleine drieduizend verdachte militairen zijn ook tien leden van de Staatsraad, een van de hoogste juridische instellingen, en iemand van de Hoge Raad gearresteerd. Vijf anderen van die laatste instantie zijn uit hun ambt gezet evenals ruim 2700 rechters. Volgens Yargiçlar zijn er in Turkije in totaal tussen de 14.500 en 15.000 rechters werkzaam.

Door Redactie Metro: Foto: ANP

Stelling: Nederland is klaar voor een vrouwelijke regeringsleider Doe mee aan de stelling van de dag en klik op deze link http://www.riddle.com/a/76664

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.