Afghaanse tiener verwondt treinreizigers met bijl

Gepubliceerd op 19 juli 2016 om 09:15

Een 17-jarige man heeft maandagavond in een Duitse trein een bloedbad aangericht toen hij reizigers aanviel met bijl en mes.

Naamloos-2147.png

In de regionale trein van Treuchtlingen naar Würzburg zijn passagiers aangevallen met een bijl en mes door een 17-jarige vluchteling uit Afghanistan. Vier mensen raakten zwaargewond en veertien mensen werden behandeld omdat zij in shock waren.

ACHTERVOLGING

De politie meldt dat de man na de aanval wegvluchtte, maar al vrij snel werd teruggevonden in een woonwijk. Een speciale eenheid van de politie, die toevallig in de buurt was, heeft de jongen doodgeschoten nadat hij hen aanviel.

MOTIEF

Joachim Herrmann, de Beierse minister, stelt dat de Afghaanse jongeman alleen in Duitsland arriveerde. Hij woonde eerst in een opvangcentrum en werd recentelijk opgevangen in een pleeggezin in de buurt van Ochsenfurt.

Herrman meldde bovendien dat de 17-jarige volgens ooggetuigen Islamitische leuzen heeft geroepen. De Duitse politie heeft vannacht de kamer van de tiener doorzocht en een zelfgemaakte vlag van Islamtische Staat gevonden.

Het onderzoek naar de aanval is nog aan de gang, maar het lijkt erop dat de jongen alleen heeft gehandeld.

Door Redactie Metro: Foto: EPA/ Karl-Josef Hildenbrand

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.