NS start in 2018 met hoogfrequent rijden

Gepubliceerd op 19 juli 2016 om 11:28

Reizigers tussen Amsterdam en Eindhoven, en Utrecht en Houten-Castellum kunnen vanaf december 2017 gebruikmaken van zes intercity's per uur. De NS gaat vanaf dan starten met het hoogfrequent rijden, waardoor er elke tien minuten een trein rijdt op dit traject. Nu rijden er nog vier treinen per uur.

Naamloos-2163.png

Vanaf 2018 wil de NS meer treinen laten rijden, omdat de reizigersvraag toeneemt. Door de vele aanpassingen aan het spoor is dit nu ook mogelijk geworden. Naast de eerder genoemde trajecten gaan er ook meer treinen rijden tussen Nijmegen-Utrecht-Amsterdam/Schiphol. Hier komen er vier treinen per uur. Uiteindelijk is het de bedoeling dat het hoogfrequent rijden verder wordt uitgerold, zeker op alle belangrijke trajecten in de Randstad. 

De ambitie om nog meer treinen dagelijks te laten rijden op één van de drukst bereden spoornetten van de wereld is een enorme opgave, stelt een woordvoerder van de NS tegenover De Volkskrant. ,,Alles moet maar net passen.'' Op delen van het traject Eindhoven-Utrecht-Amsterdam rijden bijvoorbeeld ook veel sprinters en goederentreinen.

Het hoogfrequent rijden werd in 2014 al aangekondigd door staatssecretaris Wilma Mansveld (Infrastructuur). Zij zei toen dat er vanaf 2017 zes intercity's per uur zouden gaan rijden tussen Amsterdam en Eindhoven, en zes sprinters per uur tussen Geldermalsen en Woerden.

Door Redactie AD Foto: ANP/AD/NS

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.