Aboutaleb: 'Tal van objecten' Rotterdam beveiligd om spanningen Turkije

Gepubliceerd op 19 juli 2016 om 12:03

Vele plaatsen en gebouwen in Rotterdam worden momenteel door de politie extra beveiligd vanwege de onrust in de Turkse gemeenschap in de stad. Dat heeft burgemeester Ahmed Aboutaleb gezegd in RTL Late Night.

Naamloos-2174.png

De burgemeester wilde niet zeggen om hoeveel plaatsen het ging en hoe zwaar de beveiliging is. Hij wilde alleen kwijt dat 'tal van objecten' worden beveiligd.

Onrustig sinds couppoging

In de stad is het op sommige plaatsen onrustig sinds de couppoging van een deel van het Turkse leger vrijdagavond en -nacht. Enkele honderden Turkse Nederlanders gingen diezelfde avond al richting het Turkse consulaat om tedemonstreren tegen de couppoging. De sfeer was daar ronduit grimmig, aanwezige journalisten werden belaagd.

Vanaf het moment dat president Erdogan enkele uren later zijn grote rivaalFethullah Gülen aanwees als het grote brein achter de mislukte staatsgreep, werden ook de instellingen van deze invloedrijke Turkse geestelijke belaagd en vlogen er zelfs stenen door de ruiten.

Gesprek mislukt

Een poging om de Nederlandse vertegenwoordigers van beide stromingen in Rotterdam samen aan tafel te krijgen, was mislukt, zei Aboutaleb. Vertegenwoordigers van twee invloedrijke groeperingen belden op het laatste moment af.

Door Redactie RTL Nieuws: Foto: RTL Late Night

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.