Ziekenhuis gebruikt Pokémon Go om kinderen uit bed te krijgen

Gepubliceerd op 19 juli 2016 om 12:14

Een Amerikaans kinderziekenhuis heeft een innovatieve manier gevonden om z'n patiënten actief te houden. De zieke kinderen worden aangemoedigd om het populaire spelletje Pokémon Go te spelen in de gangen.

Naamloos-2178.png

"Voorheen liepen kinderen elkaar zonder iets te zeggen voorbij in de gang", zegt een manager van het C.S. Mott Children’s Hospital in de Verenigde Staten tegen USA Today. "Maar nu is het niet ongewoon dat je ze met elkaar ziet praten bij een Pokéstop."

Meerdere 'pokéstops'

Een pokéstop is een plek waar spelers items kunnen verzamelen. In het spel zijn ook zogenoemde 'gyms', waar spelers elkaar kunnen uitdagen. Er zitten meerdere van die plekken in het ziekenhuis, waardoor de kinderen hun bed uit komen en op pad gaan.

"Dit is een leuke manier om de kinderen aan te moedigen om in beweging te blijven", zegt het ziekenhuis. "Dankzij de app komen ze weer hun bed uit."

Speciale regels

Het spelletje is zo populair in het C.S. Mott-ziekenhuis dat er speciale regels zijn opgesteld. Het ziekenhuis vraagt om geen foto's te maken van andere kinderen in verband met de privacy. Spelers wordt ook op het hart gedrukt om zich heen te blijven kijken

Door Redactie RTL Nieuws: Foto: University of Michigan Health System

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.