Telefoons van moordpoging Peter R. gekraakt

Gepubliceerd op 20 juli 2016 om 14:39

In de strafzaak over de mislukte moordaanslag in Diemen op crimineel Peter R., alias Pjotr, zijn de peperdure gecodeerde telefoons van twee hoofdverdachten gekraakt, zo meldt Het Parool vandaag.

Naamloos-2241.png

In mailverkeer bespreken zij de liquidatie vooraf én achteraf tot in detail, in straattaal.

In een heftige woordenwisseling na de mislukte aanslag wisselt een onbekende berichten uit met verdachte Atif M. Het Openbaar Ministerie hoopt dat de onbekende één van de opdrachtgevers of tussenpersonen is. 

Atif M. bericht de onbekende: "Ze hebben Rambo geveegd (gearresteerd) en ons ook gooi alle telies (telefoons) uit" (...) "Bro G en ik zijn safe gooi rambo en nefo ze teli uit nu aub". 

Paniek
De onbekende schrijft aan M. dat hij uitleg wil, en dan 'geen halve verhalen', hebben ze 'de waggie' (auto)? "Hoe vaak heb ik niet gezegd om niet met z'n allen te gaan? Waarom zijn ze zomaar een garage in gereden zonder te kijken?"


De onbekende vraagt aan M. hoe de politie wist waar de verdachten waren heengereden, waarom 'de waggie' niet meteen is gevlamd of gefikt (in brand gestoken). 

In de paniek antwoordt Atif M., noemt medeverdachten bij hun nickname en besluit dat hij hoopt dat Peter R. alsnog sterft.

Aanvankelijk ander plan
Het Openbaar Ministerie ziet volop nieuw bewijs tegen de belangrijkste verdachten, die 'zonder gevoel en gewetenloos een liquidatie hebben willen plegen'. 

Verdachten bespreken tal van locaties die ze hebben aangedaan in de dagen rond de moord, en hoe ze Peter R. hebben willen liquideren. Dat ze hem eigenlijk eerder al onderweg vermomd als politie met een politie-stopbord tot stoppen hadden willen dwingen, maar dat hij plotseling was afgeslagen. 

Officier van justitie Koos Plooij: "Als dat aanvankelijke plan inderdaad zo was doorgegaan, was Peter R. waarschijnlijk kansloos geweest."

Door Redactie AD Foto: ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.