Sven (8) doodsbang na aanval met kokend water

Gepubliceerd op 10 augustus 2016 om 12:00

De 8-jarige Sven Henrix uit Den Helder, die vorige week op straat werd overgoten met kokend water, is na de aanval zo angstig dat hij niet meer naar buiten durft. Dat zegt de opa van de knul woensdag.

Jongetje durft niet meer naar buiten

Het slachtoffertje liep donderdag ernstige brandwonden op toen een jongetje van 9 jaar hem op straat bewust overgoot met heet water uit een waterkoker. Sven was met een vriendje een filmpje aan het maken met zijn telefoon toen er een buurtgenootje kwam aanlopen. Volgens het slachtoffer wilde hij zijn telefoon afpakken. Daarop liepen Sven en zijn vriendje weg.

Toen ze even later weer in dezelfde buurt waren, kwam de jongen naar buiten gelopen met de waterkoker in zijn hand. Hoewel Sven bij wijze van grap nog vroeg: ’Je gaat me niet natmaken he?’, werd hij met het kokendhete water overgoten. Hij raakte ernstig gewond aan zijn borst, schouders en een klein stuk van zijn gezicht.

De familie Henrix is sinds de gruwelijke aanval overladen met steunbetuigingen, vertelt Svens opa woensdag aan het Noord-Hollands Dagblad. De grootvader vindt het onbegrijpelijk dat 'de dader nog gewoon op straat loopt'. „Als het mijn kind was, had ik hem een week binnen gehouden.”

De vader van het slachtoffer heeft aangifte gedaan. Hij schreef vorige week op Facebook: ,,Vreselijk, 9 jaar en zo ziek van geest! Mijn zoontje is een youtubefilmpje aan het maken, een kindje van 9 is hem aan het pesten en zeg later ik wil het goed maken. Mijn zoontje loopt naar hem toe maar ziet dat hij een waterkoker in zijn hand heeft. Hij zegt, je gaat mij niet nat maken he! Hij kreeg kokend water over hem heen.”

„Nu ligt mijn vriend, mijn jongste zoon in het brandwondencentrum van Beverwijk. Met dank aan de politie ga ik verstandig zijn en geen eigen rechter spelen. Het liefste trek ik z’n kop van zijn romp! Deze zaak wordt behandeld als zware mishandeling. Politie is direct in actie gekomen. 9 jaar en zo ziek van geest? Kan het niet begrijpen. Denk je dat je kinderen veilig buiten spelen. Hoe kan dit in een kinderhoofdje op komen om water te koken en dat over iemand heen gooien. Dan zou je toch opgesloten moeten worden dan ben je toch een gevaar voor de maatschappij?”

Door redactie Telegraaf: Foto: Foto: Facebook

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.