Politiemol bedreigd

Gepubliceerd op 10 augustus 2016 om 12:11

De van ambtelijke corruptie verdachte rechercheur Mike D. (40) uit Kerkrade, tegen wie een strafrechtelijk onderzoek loopt, heeft gedurende enige tijd moeten vrezen voor zijn leven omdat hij met de dood bedreigd werd door mensen uit de Limburgse onderwereld. Dat bevestigt zijn advocaat Peer Szymkowiak tegenover De Telegraaf.

Naamloos-2297.png

Onderwereld had Mike D. op de korrel

De ernstige bedreigingen vonden plaats na de arrestatie van D., in januari vorig jaar. De rechercheur verbleef toen tientallen dagen in de cel in achtereenvolgens Eindhoven en de gevangenis van Roermond. Hier kreeg hij meerdere brieven waarin werd gezegd dat hij om het leven gebracht zou worden.

Daarnaast werd de verdachte politiemol, die tegen betaling strikt vertrouwelijke politie-informatie verkocht zou hebben, door criminelen binnen de bajesmuren geïntimideerd. In verband hiermee werd hij in allerijl overgeplaatst naar een andere afdeling van de gevangenis in Roermond, blijkt uit onderzoek van deze krant. D. bevestigt op zijn beurt desgevraagd de doodsbedreigingen.

Uit angst voor represailles en de benarde situatie waarin hij zich op dat moment bevond, besloot hij tot nu de dreigementen binnen de familiekring te houden. „Ik wil zeker geen medelijden wekken, maar zo is het inderdaad wel gegaan. Ik ben mijn leven niet zeker geweest”, aldus de inmiddels ontslagen rechercheur. Zijn raadsman Peer Szymkowiak geeft aan door zijn cliënt op de hoogte te zijn gebracht van de doodsbedreigingen.

„Een opgepakte rechercheur moet qua veiligheid kennelijk meer en dus extra op zijn tellen letten, is hierbij wel gebleken. Ik zal hier later tijdens de inhoudelijke behandeling van deze zaak zeker nog op terugkomen”, aldus de Maastrichtse strafpleiter.

Naast de eerdere arrestatie van Mike D. werd het Limburgse politiekorps maandag alweer opgeschrikt door de aanhouding van twee nieuwe politiemollen.

Door redactie Telegraaf: Foto: Foto: Google Maps

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.