Gezin van misbruikt meisje (8) mag Franse camping niet af

Gepubliceerd op 10 augustus 2016 om 15:14

De ouders van het 8-jarige Nederlandse meisje hebben aangifte gedaan van seksueel geweld op een camping in de Franse regio Saint-Alban-Auriolles (Ardèche). Het meisje zou in de nacht van maandag op dinsdag zijn aangevallen toen ze alleen in het tentje naast de caravan van haar ouders sliep. Het gezin mag de camping niet verlaten en wordt vandaag verhoord door de Franse politie.

Kinderen lopen met schepnet in een riviertje langs een camping in het Franse Villeneuve-de-Berg (Ardeche). Foto ter illustratie.

Dit zegt de eigenaresse van camping Du Vieux Pont tegen AD-verslaggever Frank Renout. De vrouw begeleidt het Nederlandse gezin in de contacten met de politie en zegt dat er geen sprake is van verkrachting van het meisje, iets wat Franse media gisteravond wel meldden.

Het gezin zelf en andere Nederlanders op de kleine familiecamping langs de rivier La Beaume mijden elk contact met de pers. Journalisten mogen de camping niet op.

Zoektocht
Justitie in Frankrijk neemt de zaakserieus en zoekt met dertig agenten naar de dader. Die zoektocht heeft nog niets opgeleverd. Dat heeft een woordvoerster van het parket in Privas in de Ardèche gezegd. Er wordt vandaag verder gezocht.

Een eerste medisch onderzoek in het ziekenhuis heeft gisteren volgens justitie bevestigd dat sprake is geweest van 'seksueel contact'. Na het onderzoek werd het meisje met haar ouders herenigd. Vandaag zal het verhoor plaatsvinden.

Het gezin is op vakantie in het 814 inwoners tellende toeristenplaatsje Saint-Alban Auriolles, een door veel Nederlanders bezochte plaats vlakbij het beroemde Vallon Pont d'Arc, ten westen van Montelimar. Rond drie uur 's nachts hoorden de ouders luid gegil, uit de tent waar de dochter alleen sliep.

Serie
Het meisje zou zijn aangevallen door een onbekende. Vrijwel onmiddellijk na het voorval 's nachts is de politie gealarmeerd.

Het incident roept herinneringen op aan een serie van seksuele gewelddadigheden tussen 2010 en 2012, ook in de zuid-Franse Ardèche. Een Fransman randde toen op campings verschillende meisjes aan in de leeftijd van 6 tot 17 jaar. De dader kreeg de bijnaam 'campingverkrachter' en werd uiteindelijk opgepakt. Hij werd veroordeeld tot dertien jaar gevangenisstraf.

Verslaggever Frank Renout: ,,Inwoners van deze regio herinneren zich dat nog goed. De eigenaresse van camping Du Vieux Pont weet het ook nog. En ik reed zojuist nog langs een van de campings waarop die aanrander toen actief was."

Door Redactie AD Foto: AD

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.