Noord-Korea: overloper is kinderverkrachter en menselijk uitschot

Gepubliceerd op 20 augustus 2016 om 14:53

Noord-Korea noemt de hoge diplomaat die in Groot-Brittannië is overgelopen naar aartsvijand Zuid-Korea 'menselijk uitschot'. Thae Yong Ho zou op de vlucht zijn geslagen om zijn straf te ontlopen voor een aantal misdaden, waaronder kinderverkrachting en verduistering van overheidsgeld.

Naamloos2-308.png

Ho was plaatsvervangend ambassadeur op de Noord-Koreaanse ambassade in Londen. Inmiddels is hij samen met zijn familie in Zuid-Korea aangekomen.

Woede in Pyongyang

Het Noord-Koreaanse staatspersbureau KNCA gaf de man vandaag een veeg uit de pan. De regering in Pyongyang heeft bij Zuid-Korea zijn uitlevering geëist. Ook is Noord-Korea woedend op de Britse regering, vanwege het niet uitleveren van Ho. De Britse regering heeft niet gereageerd.

KNCA zei verder: ''Deze man verdient vervolging wegens misdaden. De aanklachten tonen aan dat Ho menselijk uitschot is, geen loyaliteit of moraal heeft en dat hij zijn familie in de steek heeft gelaten.''

Op voet van oorlog

Noord- en Zuid-Korea zijn sinds de jaren '50 van de vorige eeuw in oorlog met elkaar. Hoewel tussen beide landen een wapenstilstand is getekend, leven beide landen nog altijd op voet van oorlog met elkaar.

Door Redactie RTL Nieuws: Foto:

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.