Vrouw met anorexia mag haar neefje en nichtje niet meer zien en gooit leven om

Gepubliceerd op 20 augustus 2016 om 15:07

Drie jaar geleden leefde Jessica Clutterbuck nog op bananen, een watermeloen en cola light. Ze sportte drie keer per dag en paste maat 32, maar toen verbood haar broer haar om haar nichtje en neefje nog te zien. "Hij wilde niet dat ze iemand leerden kennen die stervende was."

Naamloos2-312.png

Het begon allemaal toen ze nog een tiener was, vertelt ze aan de Daily Mail. "Als kind was ik altijd een beetje mollig, ik vond het leuk om nieuwe dingen te eten. Maar op mijn veertiende viel ik in de vakantie twaalf kilo af. Toen ontdekte ik dat minder eten ook minder wegen betekent."

Laxeermiddelen

"Vanaf die leeftijd bleef mijn gewicht schommelen. Maar op mijn negentiende ging ik van maat 40 naar maat 34 door iedere dag 1000 calorieën te verbranden op de loopband en tegelijkertijd te vasten."

Het lukte haar om weer aan te komen, en een paar jaar lang bleef ze op een gezond gewicht. Maar op haar 23ste, nu drie jaar geleden, stopte ze weer met eten. Ze werd dunner dan ze ooit geweest was en gebruikte laxeermiddelen om zo veel mogelijk af te vallen.

Bananen en watermeloen

"Ik leefde op een dieet van bananen, watermeloen en cola light. Iedere dag wandelde ik anderhalf uur en thuis sportte ik ook nog twee keer per dag. Ik ruimde zelfs continu het huis op om extra calorieën te verbranden."

Haar gewichtsverlies had invloed op de relaties met haar vriend, haar familie en vrienden. "Ik kon niet eten als er iemand bij was, en dat zorgde ervoor dat mijn relatie van anderhalf jaar tot een einde kwam."

Haar broer zei dat ze haar neefje en nichtje niet meer mocht zien, want hij wilde niet dat ze iemand leerden kennen die zou gaan sterven. "Toen keek ik naar mijn nichtje en dacht ik: ik houd zo veel van dit meisje, en als ik dat bij haar al voel, wat zou ik dan voelen bij mijn eigen kind?"

Diagnose

Maar zolang ze niet goed voor zichzelf zorgde, zou ze ook geen kind kunnen krijgen. Toen ze zich dat realiseerde, besloot ze om zich te laten opnemen in een kliniek, waar ze onmiddellijk gediagnostiseerd werd met anorexia nervosa.

Daar leerde ze weer eten. Binnen een jaar kwam ze tien kilo aan, en ondertussen zit ze weer op een gezond gewicht. Ze sport nu fanatiek en ontmoette ook haar huidige vriend in de sportschool. "Ik eet nu 2450 calorieën per dag, en als ik zin heb in een tussendoortje, dan eet ik gewoon wat."

"Ik denk echt dat sporten de meest onderschatte antidepressivum is. Het kan je hele blik op het leven veranderen."

Door Redactie RTL Nieuws: Foto:© Instagram

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.