Veel steunbetuigingen voor moeder na belediging baby

Gepubliceerd op 2 september 2016 om 14:54

De Britse Jennifer Kewley (25) wordt bedolven onder steunbetuigingen, nadat ze tijdens het winkelen met haar zoon gekwetst werd door opmerkingen van een andere moeder.

Die wilde niet dat haar dochter in de buurt zou komen van de kleine Spencer, uit angst dat haar kindje misschien 'besmet zou worden'. De baby heeft namelijk een beperking.

,,Ziet hij eruit of je iets van hem kunt oplopen? Nee! Ziet hij eruit als een 'het'? Hij is een jongen!", schreef Kewley ontdaan bij een foto van haar zoontje. Spencer heeft een chronische longziekte en cerebrale parese (CP), een neurologische aandoening die de samenwerking tussen de spieren en het centrale zenuwstelsel bemoeilijkt. Hij moet drie keer per dag medicatie nemen.

Eerder die dag was een klein meisje tijdens het winkelen naar haar kinderwagen toegekomen, had naar de kleine jongen gekeken en gezegd: ,,Oh, een baby". Waarop haar moeder haar bruut bij het kindje vandaan had gehaald met de woorden: ,,Ga weg. Straks besmet het je nog." Daarop was ze met haar dochter weg gebeend.  

Shock
De jonge moeder was zo verbouwereerd dat ze op het moment zelf niets kon uitbrengen. ,,Ik was compleet in shock. Ik begrijp niet hoe iemand zo kan spreken over een kind", schreef ze daarna op Facebook. ,,Ik maak me zorgen over het voorbeeld dat de moeder stelt voor haar kind. We zien soms tieners naar onze zoon kijken en 'iew' zeggen, maar dat zijn kinderen. Dit was een volwassen vrouw."

Nadat ze haar frustratie over de onwetendheid van de vrouw geventileerd had op de sociale media, kreeg Kewley - die in de gezondheidszorg werkt en samen met haar vriend Liam McAllister (26) nog een tweede zoontje heeft - een golf van warme reacties terug die haar en haar gezin een hart onder de riem steken.

Door redactie AD Foto: Privéfoto

Reactie plaatsen

Reacties

C
8 jaar geleden

Behalve het slangetje voor zuurstof, zie ik niets geks aan dit schattige kindje, hoor.