Politiemol verdacht van twaalf ripdeal

Gepubliceerd op 2 september 2016 om 17:26

De Haagse politiemol Amin A. wordt gekoppeld aan diefstal bij zeker twaalf hennepkwekerijen. Volgens het Openbaar Ministerie gaat dat aantal zeker nog omhoog.

Naamloos-2718.png

A. zou informatie van de politie over hennepkwekerijen hebben doorgegeven aan criminele vrienden. Zij pleegden vervolgens de ripdeals. A. werd begin juni aangehouden.

Amin A. werd begin juni opgepakt en zit onder volledige beperkingen vast. Hij wordt verdacht van schending van het ambtsgeheim en ambtelijke corruptie, oftewel het lekken van informatie. Het zou gaan om informatie uit systemen van de uniform-dienst, niet van de recherche.

De politieman zou meldingen en tips over panden met wietkwekerijen in de politiesystemen hebben doorgegeven aan een 27-jarige medeverdachte uit Den Haag, die daar vervolgens probeerde in te breken om de aanwezige hennep te stelen. Toen de politie in het pand arriveerde, was de hennep al verdwenen. De twee zouden deel uitmaken van een bende.

Volgens het OM is het onderzoek naar de bende nog in volle gang. Het is de verwachting dat de verdachten in voorarrest op 9 september voor het eerst in een zogenaamde pro-formazitting voor de rechtbank in Den Haag moeten verschijnen.

Het is de tweede keer in korte tijd dat de politie in verlegenheid wordt gebracht door een 'mol' in de organisatie. In oktober werd politiemol Mark M. (29) uit Weert aangehouden.

Door redactie Telegraaf: Foto: Dijkstra bv

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.