Lichaam gekidnapt jongetje na 27 jaar gevonden

Gepubliceerd op 4 september 2016 om 12:17

Een geruchtmakende vermissing in Amerika is na 27 jaar opgelost. Het stoffelijk overschot van een elfjarige jongen, Jacob Wetterling, is gevonden. Iemand had de politie verteld waar het lichaam lag.

Lichaam gekidnapt jongetje na 27 jaar gevonden

De jongen verdween in oktober 1989, toen hij met zijn broer en een vriendje fietste in de buurt van zijn huis in de staat Minnesota. Een gemaskerde en gewapende man nam hem mee. Hij bleef spoorloos en er werd niemand opgepakt.

Vorig jaar heropende de politie het onderzoek. Ze stuitten op een man, Daniel Heinrich, die al eerder in beeld was en die andere jongetjes in de buurt had aangerand. Hij zou de politie naar de plek hebben geleid waar de jongen begraven lag. De politie heeft dit nog niet bevestigd.

Schok door de VS

De familie heeft in een statement gezegd 'in diepe rouw te zijn'. "We wilden niet dat Jacob's verhaal zo zou eindigen. Onze harten zijn gebroken. Jacob, er wordt van je gehouden.''

De verdwijning van het jongetje schokte Amerika. In 1994 nam het Amerikaanse parlement de Jacob Wetterling-wet aan, die staten verplicht om lijsten met zedendelinquenten bij te houden.

Door Redactie RTL Nieuws: Foto: RTL

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.