'Sorry, sorry, sorry', jeugdwerker schrijft excuusbrief aan overleden Jordy (19)

Gepubliceerd op 6 september 2016 om 11:52

"Met lood in mijn schoenen, een bloedend hart en een bezwaard geweten schrijf ik je deze brief." Een Belgische jeugdwerker heeft in een open brief zijn excuses aangeboden voor het overlijden van de 19-jarige Jordy, die dood in een tent werd gevonden.

Naamloos-2829.png

Yordy werd vorige week moederziel alleen in een tentje in Gent gevonden. Hij had geen geld om eten en drinken te kopen.

"Ik wil me verontschuldigen en hoop van ganser harte dat je me kunt vergeven", schrijft de jeugdwerker. "Ik heb op tafel getikt maar had verdomme hard op de tafel moeten kloppen. Sorry."

Jeugdinstellingen en pleeggezinnen

De dood van de 19-jarige Jordy maakt veel los in België. Volgens veel mensen had zijn dood voorkomen kunnen worden als de instanties beter hadden gehandeld. Jordy bracht een groot deel van zijn leven door in jeugdinstellingen en pleeggezinnen, schrijven Belgische media.

Toen hij achttien werd kwam hij op eigen benen te staan. Jordy woonde nog even bij zijn ouders, maar vertrok. Hij zwierf een tijdje rond en weigerde hulp.

Jordy rookte af en toe een jointje, maar viel verder niet op door grote misdrijven, een verslaving of andere problemen. Daardoor viel hij tussen wal en schip en lette niemand meer op hem.

'In plaats van te roepen heb ik gepiept'

De jeugdwerker voelt zich schuldig over de dood van Jordy. "We blijven denken in sectoren, in eigen instellingen, binnen de decreten die ons aanbelangen maar zijn er niet in geslaagd om ons te organiseren rond de gekwetste vogeltjes. Ik heb mijn mond opengetrokken maar in plaats van te roepen heb ik gepiept. Sorry."

De brief maakt veel los in België, veel mensen delen hem op social media en reageren geschrokken op de dood van de jongen. 

Door Redactie RTL Nieuws: Foto: Facebook Jordy Brouillard

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.