Voormalig Ajaxtalent 4 jaar cel in voor cocaïnedeal

Gepubliceerd op 7 september 2016 om 22:20

De Napolitaanse Francesco F., zijn Colombiaanse medeverdachte Francesco di L. en voormalig Ajax-doelman Stan B. moeten vier jaar de cel in voor hun betrokkenheid bij een grote cocaïnedeal, in februari in De Pijp.

Naamloos-2892.png

Volgens de rechtbank is er geen twijfel over mogelijk dat F. (51), lid van 'een criminele organisatie uit Napels', en di L. (44), een in Spanje woonachtige Colombiaan, elkaar in Amsterdam ontmoetten om een grote cocaïnedeal te beklinken.

Omdat de Italiaanse politie zeer gedetailleerde informatie naar de Amsterdamse recherche stuurde over de op handen zijnde drugsdeal, konden observanten van begin tot eind meekijken hoe honderd kilo coke werd verhandeld.

Twee sporttassen
F. en di L. namen samen hun intrek in een appartement in de Govert Flinckstraat in De Pijp. Daar voor de deur leverde de 24-jarige Stan B. op 29 februari twee sporttassen af, waar later vijftig kilo cocaïne in bleek te zitten. F. en di L. werden aangehouden, B. werd met nog eens vijftig kilo coke in de achterbak gearresteerd.

Volgens de rechtbank hadden F. en di L. 'een grotere, cruciale rol', omdat zij 'speciaal voor het afhandelen van een drugsdeal' naar Nederland waren gekomen.

Dubbele hoeveelheid
Stan B., die in het verleden nog doelman was van de eerste jeugdelftallen van Ajax, had als koerier 'een aanmerkelijk kleinere rol,' maar omdat hij een dubbele hoeveelheid cocaïne in bezit heeft gehad, krijgen de drie dezelfde gevangenisstraf.

Daarbij werd rekening gehouden met het feit dat F. al eerder werd veroordeeld voor drugshandel, brandstichting en poging tot moord. Over Di L. merkt de rechtbank nog op dat hij weliswaar zegt Italiaan te zijn, maar dat het waarschijnlijker is dat hij zijn ware Colombiaanse identiteit probeert te verhullen.

Ook hij werd al eerder veroordeeld voor drugsdelicten. Eveneens B., die had gesteld geen idee te hebben wat in de tassen had gezeten, had al een strafblad, al stonden daarop nog geen drugsdelicten.

Door Redactie Het parool: Foto: ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.