73 jaar en in de Tweede Kamer, kan dat?

Gepubliceerd op 8 september 2016 om 08:17

Ze is 73 jaar en wil dolgraag de Tweede Kamer in. Lenny Geluk-Poortvliet staat op plek 20 van de conceptlijst van het CDA. In de huidige Tweede Kamer zou ze meteen het oudste lid worden.

Naamloos-2902.png

Op dit moment is 50Plus-leider Henk Krol (66) de oudste in de Tweede Kamer. Geluk maakt kans op een zetel bij de volgende verkiezingen. Het CDA haalt nu in peilingen tussen de 16 en 18 zetels. Als het er meer worden of er vertrekken Kamerleden naar een kabinet, dan komt de 73-jarige in de Kamer.

U zou ook lekker kunnen genieten van uw pensioen en de kleinkinderen…

"Dat doe ik ook. Ik kook iedere woensdag voor mijn kleinkinderen. Maar ik de Tweede Kamer in, omdat de grote groep ouderen in Nederland recht heeft op een stem. Iemand die ouder is, weet ook meteen wat het effect van maatregelen op ouderen is. Ouderen doen volledig mee in de samenleving, maar ik wil ook opkomen voor ouderen die het moeilijk hebben, nu ze veel langer thuis moeten blijven wonen."

Bent u als Tweede Kamerlid niet bang voor een drukke en stressvolle baan?

"Er zitten ook mensen in de Tweede Kamer met een gezin. Die weten dat ook te plooien! Ik heb mijn hele leven hard gewerkt en dat zal ik nu ook doen."

Bent u het geheime wapen in de strijd tegen 50Plus?

"Nou, het CDA praat al heel lang met ouderen. Zo is er zelfs een aparte afdeling, CDA-senioren. Nu heeft partij gezegd: er komt ook een vertegenwoordiger op een verkiesbare plek. Ik ben het levende bewijs dat het CDA de senioren serieus neemt."

In de Eerste Kamer vindt u meer leeftijdsgenoten…

"Ach… in Oostenrijk is de president 72 jaar oud. En Neelie Kroes doet ook nog van alles. Daar hoor je niemand over!"

Door Redactie  RTL Nieuws: Foto: ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.