Zorgpersoneel ontslagen na delen foto's dementerenden

Gepubliceerd op 10 september 2016 om 10:47

Zes personeelsleden van een verzorgingstehuis in het Vlaamse Puurs zijn op staande voet ontslagen. Ze namen foto's van dementerende bejaarden en plaatsten die vervolgens op een besloten facebookgroep. Het openbaar centrum voor maatschappelijk welzijn (OCMW) heeft een aanklacht ingediend.

Naamloos-3001.png

De zaak kwam aan het rollen toen iemand de foto's op Facebook tegenkwam en het verzorgingshuis inlichtte. De directie schakelde vervolgens de politie in die ook huizoekingen heeft gedaan bij de zes inmiddels ex-werknemers. Zeker zeven bejaarden staan op de afbeeldingen. De medewerkers schreven op de facebookpagina neerbuigende commentaren onder de foto's. 

OCMW-voorzitter Erwin Brys tegen Het Laatste Nieuws: ,,De op staande voet ontslagen medewerkers kozen zwaar dementerende bejaarden. Dat zijn de allerzwakste bewoners, die volledig weerloos zijn. Het is mij een raadsel wat hun bedoeling was. Want dit is absoluut niet om te lachen."

Volgens het OCMW hebben de ontslagen medewerkers zich schuldig gemaakt aan 'feiten die drastisch ingaan tegen de elementaire regels van de privacy en integriteit van de bewoners'.

Het verzorgingstehuis Sint-Pieter heeft de familieleden van alle slachtoffers inmiddels ingelicht. ,,We hebben hen vervolgens ook die foto's getoond. Die mensen waren stomheid geslagen en dat is begrijpelijk", zegt Brys. Ook alle andere personeelsleden van het bejaardencentrum zijn intussen op de hoogte gebracht. Dat zijn er bijna honderd. ,,Ze snappen het gedrag van hun collega's niet. Ze voelen zich mee slachtoffer: hun goede naam dreigt ook beschadigd te worden", aldus Brys.

Door redactie AD Foto: Google Maps

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.