Autistische Henry (21) toegetakeld: 'Niemand schoot te hulp'

Gepubliceerd op 11 september 2016 om 16:14

De 21-jarige Henry is woensdag in Emmen op afschuwelijke wijze toegetakeld, nadat hij had geweigerd zijn portemonnee en telefoon af te geven. De moeder van Henry roept getuigen op om zich te melden. "Zoveel mensen hebben het zien gebeuren."

Autistische Henry (21) toegetakeld: 'Niemand schoot te hulp'

De zwaar autistische Henry fietste rond 17:15 uur ter hoogte van de McDonald's in Emmen, toen hij plotseling werd aangevallen. Een jongeman trok hem van zijn fiets af. De berover wilde zijn portemonnee en telefoon.

Henry had niets waardevols bij zich, maar toch weigerde hij zijn spullen af te geven. "Henry zei: die krijg je niet, en toen is de dader op hem in gaan slaan", vertelt moeder Ursula.

Agressief

De dader ging zo bruut tekeer dat Henry verschillende botbreuken overhield in zijn gezicht. Ook zat hij volledig onder het bloed. Ondertussen is Henry geopereerd en maakt hij het – naar omstandigheden – goed. "Hij heeft niet helemaal door hoeveel impact dit heeft. Wij als ouders zijn in ieder geval lamgeslagen. Je bent gewoon bekaf van alle emoties. Maar Henry is er nog nuchter onder."

Vanwege zijn beperkingen beschermt moeder Ursula haar zoon al haar hele leven. "Hij is heel kwetsbaar en dat zorgt voor veel zorgen. Maar voor zoiets als dit kun je je kind niet meer beschermen. Bizar."

Druk fietspad

Moeder Ursula wil in ieder geval dat de dader wordt opgepakt. Tot nu toe is het signalement nog onduidelijk. "Ik heb gisteren met de politie gesproken en zij kunnen nog niet zoveel met het signalement. Het zou gaan om een jongeman met een trainingsbroek, Nike-shirt, en een tatoeage op zijn arm."

Het fietspad waar de aanval plaatsvond is op dat tijdstip heel druk. "Mijn zoon heeft wel mensen gezien, maar niemand schoot te hulp. Niemand greep in. Nu waren die mensen waarschijnlijk ook gewoon bang. Toch hoop ik dat zij zich melden bij de politie. Er moet toch wel iemand zijn die iets heeft gezien of een foto heeft gemaakt", zegt Henry's moeder vertwijfeld.

Daarom hoopt ze dat getuigen zich alsnog melden. "Als mensen iets hebben gezien, hoop ik dat zij de politie in Emmen bellen. Of desnoods Meld misdaad anoniem."

Door Redactie RTL Nieuws: Foto:

Reactie plaatsen

Reacties

Gewoon iemand
8 jaar geleden

Henry, jij bent een held en bent niet gezweken voor dit domme geweld! Waren er maar meer zoals jij dan zouden deze idioten zich misschien realiseren dat misdaad nooit zal lonen.