"We geven jullie een kans, een kans die jullie niet wilden geven aan jullie dochter"

Gepubliceerd op 13 september 2016 om 14:04

Andy D.B. (38) en Cindy M. (38) moeten zich voor de correctionele rechtbank van Kortrijk verantwoorden voor een moordpoging op hun minderjarige dochter.

Naamloos-3174.pngIn april 2014 dienden ze haar slaappillen toe. Ze wilden uit het leven stappen en hun dochter meenemen. De procureur vordert vijf jaar effectieve celstraf.
 

Het koppel uit Roeselare pleegde op 8 april 2014 brandstichting in hun eigen huis. Ze wilden samen met hun dochter uit het leven stappen. Hoewel ze het elfjarige meisje ook slaappillen hadden toegediend, werd het meisje toch wakker door de brandlucht en kon ze alarm slaan bij de buren. Die verwittigden op hun beurt de hulpdiensten. Tegen dat die ter plaatse waren, had het meisje haar ouders al uit de brandende woning gered.

"Zeer zwak motief"

Uit het onderzoek bleek dat het vuur was aangestoken, door de vader. De speurders troffen in de woning van het gezin ook een afscheidsbrief aan. Cindy M. leed aan chronische pijnen ten gevolge van een rugletsel, terwijl haar man kampte met financiële problemen. "Een zeer zwak motief, want er zijn talloze voorbeelden van gezinnen in die situatie", meent openbare aanklager Tom Janssens. "Een psychiater heeft geoordeeld dat geen van beide in staat van krankzinnigheid verkeerde. Ze hebben hun daad maandenlang voorbereid, pillen opgespaard, ... Dit is beredeneerd tot het einde."

Het echtpaar werd aangehouden voor moordpoging op hun dochter van elf. Andy D. werd daarnaast nog vervolgd voor opzettelijke brandstichting. Cindy M. kwam al na een maand voorwaardelijk vrij en werd opgenomen in een ziekenhuis. De raadkamer in Kortrijk, die over de verdere aanhouding van de man moest oordelen, besliste al een paar keer om ook hem voorwaardelijk vrij te laten maar het parket ging telkens in beroep.

Het Openbaar Ministerie vordert nu voor beide ouders een effectieve celstraf van vijf jaar. "We geven nog een kans. Een kans die jullie jullie dochter niet hebben willen geven", aldus Janssens.

De verdediging pleit dinsdag nog voor beide beklaagden.

door | Bron: BELGA Foto: fb

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.