Chemisch product in toiletten drupt klaslokaal binnen: drie leerlingen en poetsvrouw verbrand

Gepubliceerd op 13 september 2016 om 14:10

SINT-GILLIS / BRUSSEL - Drie leerlingen en een poetsvrouw van de gemeentelijke basisschool Peter Pan raakten gisteren verbrand door een chemisch product.

Naamloos-3176.pngIn één van de klasjes van de basisschool Peter Pan aan de Retoricaschool brak gisteren omstreeks 14.20 uur paniek uit wanneer enkele van de kinderen het begonnen uit te schreeuwen van de pijn. Reden daarvoor was een lekkend chemisch product dat uit het plafond naar beneden druppelde. De sanitaire leidingen van de toiletten boven de klas zaten al geruime tijd verstopt en werden gisteren onder handen genomen. “Daarbij werd er een product door de leidingen gegotenin de hoop dat probleem op te lossen”, zegt Marie Verbeke van de politiezone Brussel-Zuid(Anderlecht/Sint-Gillis/Vorst).

 Lessen opgeschort

“Maar dat bepaalde product kwam in contact met een ander product. Daardoor ontstond er een chemische reactie. Het goedje deed de leiding helemaal smelten. Dat gebeurde net boven die bewuste klas waardoor het product naar beneden lekte.”

Het resultaat: drie kinderen en een poetsvrouw van de school raakten verbrand. Het goedje was op de armen van de leerlingen terechtgekomen. Ze werden alle vier naar het ziekenhuis gebracht voor verzorging. De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse en besloten uiteindelijk om de hele school te ontruimen. De zowat 500 leerlingen werden buiten opgevangen. Uiteindelijk werden de lessen voor de rest van de namiddag opgeschort. Dat bracht geen problemen met zich mee aangezien de lessen sowieso nog maar een uurtje zouden geduurd hebben. De vier gewonden konden gisterenavond nog het ziekenhuis verlaten. Vanochtend kunnen alle leerlingen opnieuw naar school.

Door

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.