Verkracht en gruwelijk vermoord: enkele minuten na deze beelden belandde deze jogster in de hel

Gepubliceerd op 13 september 2016 om 15:58

Op bewakingsbeelden is te zien hoe Karina Vetrano in de straten van New York jogt. Even verderop werd ze seksueel misbruikt en gewurgd. De dader blijft spoorloos.

Naamloos-3180.pngDe 30-jarige vrouw ging op 2 augustus ’s nachts nog eens joggen. Ze deed dat wel vaker. Ze hield ervan om in het donker te lopen. Maar van dit uitje zou ze nooit meer terugkeren.

Enige tijd later werd haar lichaam gevonden in moerasland, niet ver van haar huis in Queens. Karina was aangerand en vervolgens gewurgd, zo bleek uit het onderzoek. De politie bekeek meer dan honderd uur aan bewakingsbeelden uit de burrt, maar kon de dader nog niet identificeren. Het gerecht reikt een beloning van 20.000 dollar uit voor tips die naar de man leiden.

Na de gruwelijke feiten hielden de inwoners van Howard Beach een mars. Met honderden - allemaal met witte en roze ballonnen in de hand - hebben ze dezelfde weg afgelegd als Karina op die fatale 2e augustus.

Getuigen

Volgens haar vader heeft zijn dochter zich nog fel verdedigd tegen haar aanvaller en moet er wel iemand zijn die weet wat er gebeurd is. Vetrano roept iedereen op om naar voren te komen met mogelijke informatie. “Een misdaad zoals deze. Daar praten ze over, weet je. Daar praten ze over. Daar scheppen ze over op. Iemand moet iemand naar huis hebben zien komen met krabben of een blauwe plek, want mijn dochter vocht terug. Die blauwe plekken zijn er.”

Op een persconferentie richtte hij zich ook nog één keer tot de dader. “Ik weet dat je gekweld wordt. Ik weet dat je gek wordt van wat je gedaan hebt. Ik weet dat je het juiste wil doen”, aldus vader Phil. Daarna nam ook zijn vrouw Cathy het woord. “Toon ons dat je erom geeft, dat je niet zo slecht bent als de hele wereld denkt. Je kan hier niet van weglopen. Het is een kwestie van tijd voor je gevat wordt.”Drie dagen voor Vetrano’s dood was ook al de 31-jarige verpleegster Alexandra Brueger om het leven gebracht. Zij werd doodgeschoten tijdens een namiddagloopje in Michigan.

Ook Vanessa Marcotte, een beloftevolle manager bij internetgigant Google, werd begin augustus brutaal om het leven gebracht. De 27-jarige uit New York werd op klaarlichte dag verkracht, vermoord en in brand gestoken.

Bron: MAIL ONLINE  Foto  MAIL ONLINE  

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.