Vastgebonden, gefolterd en verkracht: meisje (17) overleeft gruwelijke aanval van ex-vriendje

Gepubliceerd op 14 september 2016 om 16:10

Geslagen, gefolterd en vastgebonden met ijzerdraad waardoor ze langzaamaan stikte. Zo trof de politie de toen zeventienjarige Nikitah Beadman aan in een zeecontainer in de tuin van haar ex-vriendje. De feiten dateren van december 2012, maar het slachtoffer kreeg dinsdag voor het eerst de beelden van haar bevrijding te zien.

Nikitah-Beadman.jpg

Geslagen, gefolterd en vastgebonden met ijzerdraad waardoor ze langzaamaan stikte. Zo trof de politie de toen zeventienjarige Nikitah Beadman aan in een zeecontainer in de tuin van haar ex-vriendje. De feiten dateren van december 2012, maar het slachtoffer kreeg dinsdag voor het eerst de beelden van haar bevrijding te zien.

Aanval

Bij aankomst was Robert meteen agressief tegen haar. “Ik wist wat er ging gebeuren”, zegt Nikitah vier jaar na de feiten. “Hij had me eerder al duidelijk gemaakt dat hij me in zijn tuin zou begraven.”

Zij wist dus wat haar te doen stond: zich zo snel mogelijk uit de voeten maken en de relatie voorgoed beëindigen. Maar de stoppen sloegen door bij Robert. Hij gooide haar tegen de muur en sloeg haar met haar hoofd op de koffietafel. “Op dat moment dacht ik dat ik dood zou gaan”, zegt het slachtoffer aan A Current Affair.

Gemeenschappelijke vrienden probeerden nog in te grijpen en de brutale aanval tegen te houden, maar Robert joeg hen weg door een mes te trekken.

Onmogelijk om te ademen

Hij nam Nikitah nadien mee naar een zeecontainer die op het einde van zijn afgelegen domein stond. Daar bond hij haar vast met ijzerdraad die hij zo hard rond haar hals deed dat ze amper nog kon ademen. Met haar ondergoed en de overige ijzerdraad snoerde hij haar de mond. Robert deed ook een blauwe yogamat rond haar hoofd zodat ademen bijna onmogelijk werd.

Hij schopte haar enkele keren hard in de maag en verkrachtte haar toen met de ijzerdraad. “Niet op een seksuele manier. Maar op een folterende manier. Een manier waardoor ik nooit kinderen zou kunnen krijgen”, verklaart Nikitah.

Filmpje

Op dat moment kwam de politie aan op het domein van de jongeman. Een overtuigende Robert zei hen dat hij aangevallen was en dat hij naar het politiekantoor wilde gaan om een verklaring af te leggen.

Maar een vreemd voorgevoel zorgde ervoor dat de politie weigerde te vertrekken. Uiteindelijk spotten ze de container achteraan de tuin. Toen een van de agenten een kijkje ging nemen, hoorde hij een stil gehuil. Binnenin trof hij Nikitah aan in de hoek.

Omdat de agenten geloofden dat ze de aanval niet zou overleven, filmden ze haar hele bevrijding. Een filmpje dat het slachtoffer afgelopen dinsdag voor het eerst te zien kreeg. “Wat ik daar gezien heb, was vreselijk en verderfelijk”, zegt een van de agenten.

Veroordeling

Het proces tegen Robert Galleghan vond dit jaar plaats. “Het jonge meisje was in constante pijn tijdens de langdurige foltering”, zei rechter David Kent. “Ik huiver van de gedachte wat er gebeurd zou zijn als de politie gewoon was weggegaan.”

Vorige maand werd de jongeman schuldig bevonden en veroordeeld tot een gevangenisstraf van acht jaar. Omdat hij voor het proces al drie jaar in hechtenis zat, zal hij in 2021 vrijgelaten worden.

Het slachtoffer schreef in augustus ook zelf een bericht op Facebook: “Het gaf een bevrijdend gevoel om te horen en te zien dat Robert James Galleghan schuldig is bevonden. Het is eindelijk voorbij. Nu krijg ik rust. Ik wil iedereen die me gesteund heeft nog bedanken. Eindelijk gerechtigheid.”

Bron: DAILY MAIL, A CURRENT AFFAIR SS

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.