Noodbevel bij azc in Oude Pekela na 'maatschappelijke onrust'

Gepubliceerd op 15 september 2016 om 09:03

Burgemeester Jaap Kuin van de gemeente Pekela heeft een noodbevel afgekondigd rondom het asielzoekerscentrum in het Groningse Oude Pekela.

Naamloos-3224.pngOp Facebook was gisteren een oproep geplaatst aan 'een ieder die het ook zat is dat de azc'ers hun gang maar kunnen gaan' om te verzamelen op het parkeerterrein bij restaurant de Pekelahof in Oude Pekela. Dat ligt niet ver van het azc aan de Hooiweg.

Honderd mensen

Er hadden zich ongeveer honderd mensen verzameld, volgens de politie vooral kijkers. Onder de aanwezigen werd geflyerd voor een demonstratie zaterdag. De politie ging in gesprek waarna de mensen vertrokken. Er zijn geen aanhoudingen verricht.

Volgens de burgemeester is na recente incidenten in Oude Pekela waarbij asielzoekers of vreemdelingen uit het azc waren betrokken 'een zekere mate van maatschappelijke onrust ontstaan'. Het besluit geldt tot vanochtend 07:20 uur.

Volledige aandacht

De politie zegt dat dinsdagavond een agent is mishandeld 'door een beschonken asielzoeker'. Verder is er een gerucht over het lastigvallen van een meisje op maandagmiddag, maar de politie heeft dat tijdens onderzoek niet bevestigd gekregen.

De burgemeester betreurt de situatie. "Wij, samen met politie en het COA, hebben begrip voor de gevoelens van de inwoners van de gemeente Pekela. Zoals eerder aangegeven heeft deze problematiek onze volledige aandacht. Wij komen de komende dagen met nadere maatregelen.”

Door de Redactie  RTL Nieuws:  Foto Persbureau Meter

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.