Politie legt gebiedsverboden op aan overlastgevers in Zaandam

Gepubliceerd op 15 september 2016 om 09:19

Wijkagenten in Zaandam hebben woensdag een aantal overlastgevende hangjongeren gebiedsverboden opgelegd. De wijk Poelenburg kampt met overlast van Turks-Nederlandse jongeren.

Naamloos-3230.pngBij een gebiedsverbod mag iemand die ernstige hinder heeft veroorzaakt of strafbare feiten heeft begaan voor een bepaalde periode niet in een gebied komen.

Ontevreden

Uit een rondgang van NH blijkt dat de bewoners van de wijk Poelenburg én politici ontevreden zijn over de aanpak van de hangjongeren. Bewoners werd tijdens een informatiebijeenkomst gevraagd om zelf met oplossingen te komen, maar hadden eigenlijk oplossingen van de wethouder verwacht.

Wethouder Dick Emmer vond het een wel goed gesprek met de bewoners. "We hebben geconcludeerd dat we ook snappen dat de jeugdproblematiek morgen niet is opgelost, maar we hebben er goed over gesproken," zo zegt hij tegen NH.

Vrijgelaten

Politieke partijen in Zaanstad zijn ook niet erg enthousiast over de uitkomst. Een groot deel van de gemeenteraad begrijpt niet dat de wethouder pas over twee maanden weer de wijk ingaat.

Acht van de negen Zaandammers die gisteravond werden opgepakt voor de onrust in Poelenburg, zijn vrijgelaten. Twee van hen moeten binnenkort voor de rechter verschijnen, twee anderen kregen een zogeheten OM-strafbeschikking, waarbij het Openbaar Ministerie zelf een straf oplegt zonder tussenkomst van een rechter. 

Voor beiden gaat dat om een bedrag van 600 euro. Vier anderen hebben een boete gekregen. De verdachten werden opgepakt voor het schenden van het samenscholingsverbod, het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs, belediging van een politieagent en het rijden zonder rijbewijs.

Door de Redactie  RTL Nieuws: Foto ANP/ RTL Nieuws

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.