Vakbond FNV Spoor stelt NS ultimatum

Gepubliceerd op 16 september 2016 om 11:28

FNV Spoor heeft NS een ultimatum gesteld dat 23 september afloopt. Gaat de directie daar niet op in, dan volgen acties, waaronder werkonderbrekingen en stakingen, met veel hinder voor reizigers.

Naamloos-3262.png

„Onze harde eis is twee conducteurs op alle dubbeldekkers, nodig om zwartrijders terug te dringen. Anders zal de sociale veiligheid verder verslechteren en dat wil niemand”, zegt vakbondsbestuurder Andries van den Berg.

Tegen de wens van de ondernemingsraad heeft NS volgens hem het besluit genomen om vanaf de dienstregeling van 2017 op sommige dubbeldekstreinen met nog maar één conducteur te rijden.

„Onacceptabel. Ook de Tweede Kamer wil dat iedereen in het ov serieus werk maakt van maatregelen tegen zwartrijders en agressievelingen. Dan moet je juist niet gaan bezuinigen op treinpersoneel, nog afgezien van de fysieke belasting in dubbeldekkers”, stelt Van den Berg.

In een brief aan operationeel NS-topvrouw Marjan Rintel zegt hij na maanden praten 'uitonderhandeld' te zijn, omdat zij haar poot stijf houdt. „Daarom gaan we nu over tot andere middelen.”

Door de Redactie Telegraaf:  Foto: Dijkstra bv

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.