Meerdere aanhoudingen Zaandam

Gepubliceerd op 16 september 2016 om 12:50

In Zaandam zijn donderdag meerdere mensen aangehouden. De politie kan nog geen precies aantal noemen, maar het zijn er zeker vier.

downloads1-54.jpg

Ze werden aangehouden omdat ze groepjes aan het vormen waren op een plein waar een samenscholingsverbod geldt, aldus een woordvoerder vrijdag. Onder de arrestanten is ook een jongen die waarschijnlijk een cameraploeg van PowNed had bekogeld met eieren.

Volgens de zegsman, die niet kan zeggen hoeveel arrestaties er precies zijn verricht, was de rust na de aanhoudingen snel wedergekeerd.

Eerdere berichten dat treitervlogger Ismail Ilgun betrokken was bij een vechtpartij bij de Vomar in Poelenburg, doet de politie af als onzin. „Hij zit gewoon nog vast”, laat een woordvoerder weten. Later op vrijdag wordt bepaald of hij naar huis mag of dat hij langer blijft vastzitten. Ilgun werd dinsdag in zijn woning opgepakt voor opruiing. Hij publiceerde YouTube-filmpjes van Turks-Nederlandse jongeren die overlast veroorzaken.

Vlakbij de Vomar werd donderdagavond de Zaanse burgemeester Geke Faber flink aan de tand gevoeld over haar volgens sommige partijen ’slappe optreden’ tegen de treitervloggers in de stad.

Door de Redactie Telegraaf:  Foto: ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.