Duitsers zijn het zat: pepperspray tegen agressie in de trein

Gepubliceerd op 16 september 2016 om 14:54

In de strijd tegen agressieve passagiers wordt Duits treinpersoneel binnenkort bewapend met pepperspray. De extra bewapening moet het toenemende geweld indammen.

Naamloos-3292.png

Voor het spoorwegbedrijf Deutsche Bahn (DB) is de maat vol. In de eerste helft van dit jaar werd het spoorpersoneel meer dan 1100 keer slachtoffer van agressie. Dat is ruim een kwart meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

De Duitse conducteurs hebben onder andere te maken met spugen, slaan en soms levensbedreigende aanvallen. "We laten ons door doorgedraaide mensen niet langer op de kop zitten'', zegt de veiligheidschef van het spoorbedrijf.

Pepperspray en bodycams

DB overlegt ook met politie en vakbonden om extra communicatieapparatuur in te zetten. Conducteurs kunnen dan sneller aan de bel trekken als er iets mis gaat. Ook betere training, bodycams en beveiligingspersoneel met waakhonden staan op de agenda.

Ook in Nederland gaan stemmen op voor betere bewapening van spoorpersoneel. Vakbond FNV Spoor pleitte er eerder al voor om NS-conducteurs pepperspray mee te geven, nadat conducteurs waren mishandeld. Minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) ziet dat niet zitten.

Door de Redactie  RTL Nieuws:  Foto: EPA

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.