Panellid BBC opgepakt voor moord in NL

Gepubliceerd op 22 september 2016 om 13:34

CJ de Mooi, een oud-panellid van de BBC-quiz Eggheads is aangehouden op vliegveld Heathrow voor het doden van een persoon ruim 20 jaar geleden. Dat meldt Scotland Yard.

Naamloos-3385.pngCJ de Mooi (46), echte naam Joseph Connagh, zou een moord in Nederland hebben gepleegd. In zijn biografie zou hij zeggen dat hij mogelijk iemand zou hebben vermoord toen hij in Nederland op straat leefde.

De Mooi, die in Monmouthshire woont, zei dat hij een man die hem benaderde met een mes en gooide hem in een gracht in Amsterdam in 1988 geslagen. Hij schreef in zijn autobiografie: „Hij betrapte me op de verkeerde dag en ik draaide door.” Hij voegde eraan toe:

„Ik denk dat ik hem vermoord heb. Ik heb geen idee wat er met hem gebeurd is.” De man die vermoord is zou een zwerver zijn geweest. De Mooi zal in de Westminster Magistrates Court berecht worden.

Joseph Connagh werd een panellid bij Eggheads in 2003 na het winnen van een reeks van spelshows. Hij werd eerder dit jaar door de BBC ontslagen. Zijn Nederlandse naam, CJ de Mooi, nam hij aan in de tijd dat hij modellenwerk deed. Het was een bedoelde vertaling van het Engelse woord ’handsome’.

In een video op YouTube praat CJ de Mooi uitgebreid over zijn periode als dakloze.

Door de Redactie Telegraaf: Foto: YouTube

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.