Zeker tien eisers voor smartengeld in Wilders-zaak

Gepubliceerd op 23 september 2016 om 10:16

Zeker tien mensen eisen smartengeld van Geert Wilders. De eisers voelen zich gekwetst door de 'minder Marokkanen'-uitspraak van de PVV-leider in 2014. AD-verslaggever Tobias den Hartog is bij de derde zittingsdag aanwezig. Volg de zaak hier live via Twitter.

Naamloos-3398.pngVolgens Geert-Jan Knoops, de advocaat van Geert Wilders, is het nog maar de vraag of zijn cliënt vervolgd kan worden. Hij zegt dat het onredelijk is om te vervolgen omdat de uitspraak paste in het politieke beleid en eerdere uitspraken van Wilders. De advocaat bepleit dat de rechter er dan geen uitspraak over mag doen.

Knoops kaart ook aan dat dergelijke uitspraken al jaren 'gemeengoed' zijn bij de PVV, maar dat het OM al die tijd niets heeft gedaan.

Minderwaardig
De eisers zeggen zich minderwaardig behandeld te voelen en zich zorgen te maken over de toekomst. Dit met name doordat Wilders zei ,,dan zullen we dat regelen'', nadat de zaal 'minder, minder!' had gescandeerd.

Advocaat Goran Sluiter eist het smartengeld namens de gedupeerden. Hij vertegenwoordigt ook twee belangengroepen die vinden dat Wilders zijn uitspraak moet terugnemen. Het gaan om het Landelijk Beraad Marokkanen en de belangenvereniging Emcemo (Euro-Mediterraan Centrum Migratie & Ontwikkeling). Volgens de organisaties ziet de toekomst er somber uit door de woorden van de PVV'er.

De gedupeerden hadden tot de derde zittingsdag die vandaag plaatsvindt om een eis in te dienen. Zeven van de tien eisen een bedrag van 500 euro.

Door de Redactie AD: Foto: ANP


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.