Advocaat: Moord op Everink kan niet door één man zijn gedaan

Gepubliceerd op 23 september 2016 om 10:26

Tenniscoach Mark de J. staat weer voor de rechtbank in Utrecht op verdenking van de moord op zakenman Koen Everink.

Naamloos-3402.png

Tijdens de vorige zitting op 27 juni ontkende hij het misdrijf te hebben gepleegd. ,,Sinds mijn aanhouding zit ik onschuldig vast'', zei hij toen. Zijn advocaat maakte vanmorgen duidelijk dat hij uitgaat van meerdere, andere daders. ,,Alles wat in huis is gebeurd, kan niet door één man zijn gedaan."

De Officier van Justitie stelt tijdens de pro-formazitting vanmorgen dat er een aantal zaken nog onduidelijk zijn. Zo komen de gegevens van de stappenteller op Marks telefoon niet overeen met zijn verklaring.

Volgens De J. - destijds coach van tennisser Robin Haase - werd hij rond de tijd dat Everink werd gedood uit zijn auto gesleurd en achterin gezet en vastgehouden. Hij kreeg naar eigen zeggen een muts over zijn hoofd en hij hoorde mensen zijn auto uitgaan.

Kidnapping

Wat die hebben gedaan weet De J. niet, omdat hij niets kon zien. Voor zijn gevoel duurde zijn 'kidnapping' ongeveer tien minuten, blijkt uit verklaringen van hem. Er is inmiddels een reconstructie bij de woning van Everink in Bilthoven gehouden, om te kijken of zijn de beweringen kunnen kloppen.

Volgens de aanklagers heeft de tenniscoach Everink opzettelijk met meerdere messteken doodgestoken. Op een mes zat het dna van Mark. Hij verklaart dat zelf doordat hij de hele avond op bezoek was en dat mes eerder heeft gebruikt in de keuken. Ook heeft De J. een heel duur horloge en een telefoon van zijn slachtoffer gestolen. Het horloge is later gevonden bij de zus van De J. in huis, waar ze het had verstopt. Ook werd een bloedspoor van Everink in de auto van de tenniscoach gevonden. De J. had flinke gokschulden bij Everink, stelt het Openbaar Ministerie.

De advocaat van De J. zegt dat het OM nog veel onderzoek moet verrichten en daarom twijfelt hij of de zaak in februari inhoudelijk behandeld kan worden. Volgens Mark de J. ging hij op de avond van de moord rond 23.00 uur weg en stond er op hoek van de straat iemand te bellen. Advocaat Hoogendam wil dat er onderzoek wordt verricht. ,,We willen de echte daders van de moord vinden om iets van Marks carrière te redden."

Door de Redactie AD: Foto:  AD

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.