Zorgpremie volgend jaar bijna tientje per maand duurder

Gepubliceerd op 27 september 2016 om 10:37

Zorgverzekeraar DSW komt traditiegetrouw als eerste naar buiten met de premie voor de basisverzekering. Die wordt komend jaar 111 euro duurder en komt voor het hele jaar uit op 1296 euro.

Naamloos2-667.pngDat betekent waarschijnlijk dat de premie voor iedereen flink omhoog gaat. De verzekeringspremie van DSW ligt meestal rond het gemiddelde en is richtinggevend voor andere zorgverzekeraars.

Alle premies moeten uiterlijk 19 november bekend zijn, zodat consumenten vóór 31 december 2016 kunnen overstappen naar een andere zorgverzekering als ze willen.

Nieuwe behandelingen in basispakket

De maandpremie van DSW stijgt met 9,25 euro naar 108,00 met het standaard eigen risico van 385 euro per jaar. Dat is een stuk meer dan de 3,50 euro verhoging die het ministerie van VWS voorspelde in de Miljoenennota.

Chris Oomen, directeur van DSW, zei al eerder tegen RTL Nieuws dat dit té optimistisch is, omdat de basisverzekering weer is uitgebreid met nieuwe behandelingen en er veel dure medicijnen worden verstrekt. De zorgverzekeraars gebruikten de afgelopen jaren hun reserves om de premie laag te houden, maar de bodem is bereikt. De reserves mogen niet te laag worden van De Nederlandsche Bank.

Door de Redactie  RTL Nieuws:  Foto: ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.