Voedingscentrum: Green Happiness-dieet is gevaarlijk

Gepubliceerd op 27 september 2016 om 10:48

Het Voedingscentrum waarschuwt voor Green Happiness. Het dieet kan gevaarlijke tekorten aan voedingsstoffen en onherstelbare schade veroorzaken.

Naamloos2-673.pngHet populaire Green Happiness-dieet is bedacht door Tessa Moorman en Merel von Carlsberg. Ze adviseren onder meer om minder eiwit te eten. Dat kan gevaarlijk zijn, zegt Astrid Postma van het Voedingscentrum tegen BNR: "Er kloppen een aantal dingen helemaal niet aan dit dieet. De hoeveelheid eiwitten die zij voorschrijven is heel erg laag. Veel lager dan een normale volwassene nodig heeft."

Verminderde weerstand

Dat kan gevaarlijk zijn, zegt Postma. "Als je langdurig weinig eiwitten binnenkrijgt dan breekt je lichaam spierweefsel af. De gevolgen kunnen dus zijn: verzwakte spieren en verminderde weerstand."

Verder valt het de voedseldeskundige op dat er te weinig calcium in het dieet zit. Daar kun je op termijn botontkalking van krijgen. Deelnemers eten geen dierlijke producten en hebben daarom extra vitamine B12 nodig, maar The Green Happiness zegt daar niets over. 

Door de Redactie  RTL Nieuws:  Foto: i Stock

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.