Tien jaar cel en tbs voor moordenaar verpleegster Linda van der Giesen

Gepubliceerd op 27 september 2016 om 15:21

John F. is veroordeeld voor de moord op zijn ex-vriendin Linda van der Giesen. Hij moet tien jaar de gevangenis in en krijgt tbs. Volgens de rechter is het bewezen dat hij Linda met voorbedachten rade doodschoot bij het ziekenhuis in Waalwijk.

Naamloos2-686.png

Het Openbaar Ministerie had ook tien jaar cel en tbs geëist. John F. zou ten einde raad zijn geweest toen de 28-jarige Linda en een andere ex hem het leven zuur maakten, nadat hij was vreemdgegaan. Zo zouden ze een motorclub op hem hebben willen afsturen. 

Moord bewezen

Omdat hij bovendien financiële problemen had en zijn zoontje niet kon zien, werd hij suïcidaal. Hij verklaarde dat hij zichzelf voor de ogen van Linda had willen doden en haar daarom had opgewacht bij het TweeSteden Ziekenhuis in Waalwijk, waar Linda als verpleegkundige werkte. Hij zegt dat hij haar door een psychose doodschoot.

Zijn advocaat pleitte om die reden voor doodslag in plaats van moord. De rechter ging er niet in mee, omdat hij al langer met het plan rondliep, handschoenen droeg en heel doelgericht op haar afliep en haar doodschoot. 

Aangifte van bedreiging

Twee weken voor haar dood had Linda aangifte gedaan van bedreiging door haar ex-vriend. Twee dagen later stuurde ze een aanvullende e-mail, waarin ze vertelde dat ze dacht dat hij een wapen had. John F. en zijn advocaat waren niet bij de zaak aanwezig. 

Door de Redactie  RTL Nieuws:  Foto:  Facebook

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.