Politie vindt via dna vader vondelingetje Larensestraat

Gepubliceerd op 4 oktober 2016 om 10:43

De politie heeft de vader gevonden van het meisje dat september vorig jaar te vondeling werd gelegd in de Larensestraat in Den Haag. Hij heeft echter geen idee wie de moeder is, meldt de politie.

Naamloos-3462.png

Het meisje werd een jaar geleden achtergelaten voor de deur van een echtpaar in de Larensestraat in Den Haag. Het stel was die nacht net thuisgekomen van een dagje bij de buurtvereniging toen er werd aangeklopt.

Het echtpaar deed open en zag niemand staan - maar wel liggen: een pasgeboren meisje in een doek, met een wit mutsje met berenprint, wit capuchonvest, gestreepte broek en een felgroene speen. Een kort briefje met kriebelig handschrift - 'in gebrekkig Nederlands' vertelde het echtpaar dat de moeder al twee kinderen had en voor een derde niet kon zorgen.

Ouders

Sindsdien is de politie op zoek naar de ouders van het meisje. Het briefje, de kleren, opmerkelijke kenmerken van het baby'tje: alles werd onderzocht.

Ook het dna van het kindje is onderzocht en dat zorgde voor een doorbraak, meldt de politie vanochtend. Door dit onderzoek is de identiteit van de vader bekend. Doordat hij wisselende contacten had, weet hij echter niet wie de moeder is, vertelde hij de recherche.

Oproep
Ook is verschillende keren aandacht gevraagd in opsporingsprogramma's als Opsporing Verzocht. Vanavond doet de politie een opnieuw een poging de moeder te vinden door een oproep via televisieprogramma's Opsporing Verzocht en Team West en ook via Hart van Nederland.

Door de Redactie AD: Foto: Politie

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.