Vader van 18 kinderen vast voor zedendelict

Gepubliceerd op 4 oktober 2016 om 12:12

De 48-jarige Henk K. uit Bunschoten, vader van een gezin met achttien kinderen, zit vast op verdenking van zedenmisdrijven en huiselijk geweld.

Naamloos-3465.png

De man is vorige week dinsdag aangehouden. Er is aangifte tegen de Bunschoter gedaan uit huiselijke kring, zo laat justitie weten.

De politie heeft de woning van K. langdurig onderzocht. Daarbij is ook gebruik gemaakt van speurhonden. Geen van de achttien kinderen woont nog thuis. K. staat in het dorp bekend als Henk de Voeger vanwege zijn werk in de bouw.

De huisvader heeft verschillende aanvaringen achter de rug met de politie, jeugdzorg, Raad voor de Kinderbescherming en de Arbeidsinspectie over de schoolgang en opvoeding van zijn kinderen.

Hij hield zijn kinderen van school en gaf ze thuisonderwijs. K. werd in het verleden door de rechtbank veroordeeld tot een boete omdat hij de leerplicht had ontdoken. Hij weigerde destijds te wijken voor het oordeel van de rechter.

Naar zijn zeggen gaf hij thuisonderwijs omdat geen enkele middelbare school in Bunschoten-Spakenburg aansloot bij zijn streng gelovige inzichten. Hij werd toen eerder al op zijn vingers getikt door een ambtenaar van de gemeente. ,,Het is een principiële kwestie waarin ik niet zal wijken,'' zei de vader destijds.

Behandeling
In 2010 weigerde K. zijn zoon onder medische behandeling te laten stellen, nadat die bij een ongeluk met een brommer ernstige brandwonden had opgelopen. De vader behandelde zijn zoon zelf met Boegem Balsem, wat tot een wonderbaarlijk snelle genezing leidde. Hij sloeg adviezen van Bureau Jeugdzorg - waarmee hij het al eerder aan de stok had - in de wind.

Het gezin van K. werd in het verleden ook belaagd door hangjeugd uit het dorp die de woning van K. bekogelde met eieren en grind.

Over de aard van de beschuldigingen tegen Henk K. kan justitie in dit stadium van het onderzoek nog niet veel zeggen. ,,Die liggen in het algemeen op gebied van zeden en geweld'', zegt een woordvoerster van het Openbaar Ministerie.

K. is vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris en blijft tot volgende week donderdag in bewaring. Dan volgt een zitting voor de raadkamer van de rechtbank over zijn zaak. ,,Behalve de verdachte zelf, moeten er nog veel mogelijke getuigen worden gehoord'', laat justitie weten.

Door de Redactie AD: Foto: AD

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.