Ruim 17 miljoen besteed aan bijstandsuitkeringen

Gepubliceerd op 4 oktober 2016 om 12:30

Leidschendam-Voorburg, Wassenaar en Voorschoten hebben het eerste halfjaar van 2016 gezamenlijk ruim 17 miljoen uitgegeven aan bijstandsuitkeringen. In Leidschendam-Voorburg en Wassenaar steeg het aantal uitkeringsgerechtigden licht, in Voorschoten bleef het aantal gelijk op 334 mensen.

Naamloos-3471.png

Het lukte in Voorschoten om een groot aantal mensen naar werk te begeleiden. Niet iedereen kon naar een fulltime baan. Daarom is er nog geen sprake van een daling van het aantal uitkeringsgerechtigden.

,,Het overgrote deel van de mensen in Voorschoten heeft een parttime baan gekregen en blijft daardoor gedeeltelijk afhankelijk van een uitkering'', laat de gemeente Voorschoten weten in een rapportage, die samen met Leidschendam-Voorburg en Wassenaar is gemaakt.

De gemeenteraden van die gemeenten hadden aangedrongen op zo'n halfjaarlijks overzicht. Op die manier wordt duidelijk hoeveel geld er wordt besteed aan uitkeringen en wordt zichtbaar in hoeverre het gezamenlijke Plan van Aanpak Arbeidsmarktoffensief werkt.

Stijging
In Leidschendam-Voorburg hebben 1915 mensen een uitkering, dat zijn er 58 meer dan in de eerste helft van vorig jaar. De stijging is minder dan het landelijke gemiddelde van 3,5 procent. In Wassenaar is het aantal uitkeringsgerechtigden met 11 gestegen naar 398.

Door de Redactie AD: Foto: ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.