Cel en locatieverbod geëist tegen bandenprikker

Gepubliceerd op 4 oktober 2016 om 12:20

Het Openbaar Ministerie heeft vandaag 16 maanden celstraf, waarvan 10 maanden voorwaardelijk, geëist tegen de 20-jarige Quentin S. uit 's-Gravenzande voor het lek prikken van circa 300 banden in Westland. Ook eist het OM dat hij een proeftijd krijgt van 3 jaar en dat hij niet in Westland mag komen.

Naamloos-3468.png

De Officier van Justitie vindt een taakstraf voor de verdachte niet voldoende.

'Het staat een betaalde baan in de weg om geld te verdienen en schade terug te betalen'. Het Openbaar Ministerie wil naast een celstraf ook een locatieverbod voor Westland, want Quentin heeft een diepe haat tegen de inwoners van Westland en schuwt mogelijk geweld niet.

 'De verdachte is berekenend, gaat over lijken. Hij wil anderen strafbare feiten laten plegen voor zijn eigen voordeel', aldus de officier vandaag.

De proeftijd van 3 jaar is gebaseerd op de vrees dat Quentin opnieuw in de fout zou kunnen gaan.

Moeder
Quentin prikte in de zomer van 2015 soms wel 50 banden per nacht lek. Zijn moeder merkte dat hij 's nachts op pad ging. Die nachten kwamen overeen met de nachten waarin banden werden lek geprikt. Dat kwam de politie ter ore, waarna een agent de verdachte herkende, zo werd vandaag in de rechtszaal verteld.

Er werden beveiligingscamera's opgehangen richting het huis van de verdachte. Op 6 mei dit jaar werd de bandenprikker opgepakt.

De 's-Gravenzander zou in zijn berichten aan zijn slachtoffers hebben geëist dat de Naaldwijkse feestweek afgelast zou worden, 'omdat zijn huisdier er last van had'. Anders zou hij doorgaan met het lek steken van de banden in Westland.

Volgens deskundigen heeft de jongen waarschijnlijk het syndroom van Asperger.

De 20-jarige Quintin S. zweeg vandaag in alle toonaarden. Hij deed dat al tijdens de verhoren door de politie en vandaag, tijdens de rechtszaak tegen hem in Den Haag, houdt hij opnieuw zijn kaken op elkaar. Op vragen over de feiten waar hij van verdacht wordt, geeft hij aan niet te willen reageren.

Schadevergoeding
Gedupeerden willen in totaal 20.000 euro zien van Quentin S. als vergoeding van de lek geprikte banden. Quentin zou ook iemand hebben aangespoord om ook banden lek te steken. De bedreigde vriend van S. eist 12.750 euro immateriële schadevergoeding. 'Ik leef in angst, ben werk en vrienden kwijt.'


Banden
'Slash', zoals Quentin zich noemde in berichten aan zijn slachtoffers, werd in mei opgepakt. Hij mocht zijn rechtszaak in vrijheid afwachten op voorwaarde dat hij niet in Westland zou komen. Hij kreeg een enkelband en verplicht toezicht van de reclassering. De jongen zat echter in juni weer achter de tralies, omdat hij door het Openbaar Ministerie ervan verdacht werd iemand anders te hebben aangespoord banden lek te prikken.

Door de Redactie AD: Foto: Thierry Schut

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.