Voldoende bewijs tegen Haijtema

Gepubliceerd op 5 oktober 2016 om 11:57

MANDALAY - De rechter in Mandalay heeft geoordeeld dat er voldoende bewijs is om Klaas Haijtema strafrechtelijk te vervolgen.

Naamloos2-716.pngDat meldt de krant Myanmar Times. De 30-jarige Nederlander zit vast in de Myanmarese stad voor godsdienstbelediging. De rechtbank zal naar verwachting morgen uitspraak doen in de zaak.

Haijtema trok bijna twee weken geleden naast zijn hotel in Mandalay de stekker uit een versterker tijdens een luidruchtige boeddhistische ceremonie, die hem uit zijn slaap hield. Hij zou daarbij een heiligdom met zijn schoenen aan hebben betreden, volgens de monniken een zware belediging.

Voor het 'bewust beledigen van religieuze gevoelens of religieuze overtuigingen' in Myanmar hangt hem een mogelijke celstraf van twee jaar boven het hoofd. Daarnaast staat hij terecht voor het schenden van de immigratiewetgeving van het Zuidoost-Aziatische land.

Haijtema, die met zijn vriendin op reis was, heeft onschuldig gepleit. ,,Ik heb het niet met opzet gedaan. Ik wist niet dat het een religieus gebouw was. Daarom ben ik niet schuldig”, zo sprak hij tegenover de rechtbank.

Door de Redactie Telegraaf: Foto: Telegraaf

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.