'Agent sloeg makelaar Saskia tijdens rellen Geldermalsen met wapenstok'

Gepubliceerd op 7 oktober 2016 om 12:02

Makelaar Saskia van Kessel uit Geldermalsen is op de avond van de azc-rellen in haar woonplaats wel degelijk door een agent met de wapenstok geslagen.

Naamloos2-754.png

Tot twee keer toe zelfs. Dat stelt forensisch expert Selma Eikelenboom, die op verzoek van de advocaat van Van Kessel alle beschikbare camerabeelden beeldje voor beeldje analyseerde.

De advocaat, Esther Vroegh, heeft op basis van Eikelenbooms bevindingen een zogenaamde artikel 12-procedure aangespannen bij het gerechtshof in Arnhem. Ze wil dat het hof het openbaar ministerie opdraagt de betrokken agent alsnog te vervolgen. Het OM stelt zich tot nu toe op het standpunt dat er door de politie geen fouten zijn gemaakt.

Hersenbloeding
Van Kessel (40) werd op de bewuste avond, 16 december 2015, getroffen door een hersenbloeding. Dat gebeurde kort nadat ze, vlakbij haar woning, een arrestatie-eenheid tegen het lijf liep die een nabijgelegen café ontruimde. Van Kessels vriend werd aangezien voor een relschopper en kreeg klappen. Toen de makelaar daarop verhaal haalde bij een van de agenten, kreeg ze een harde duw en sloeg achterover. Daarna zou ze door een andere agent zijn geslagen.

Opgelucht
Van Kessel zelf is opgelucht. "Ik wil nu gerechtigheid, ik wil serieus genomen worden." Het OM wilde gisteren niet reageren. "Dat is niet gepast als er een artikel 12-procedure loopt. Het hof is nu aan zet", aldus een woordvoerster.

Door de Redactie AD: Foto: William Hoogteyling

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.